Za prvu degustacijsku večeru u Alegriji koja je spojila mediteranske delicije i plešivičku kapljicu tražio se stol više, a chef Nikola Bilandžija je oduševio dobro promišljenim menijem Da moderne gurmanske priče nisu rezervirane za uži centar grada najbolji je dokaz Alegria – nedavno otvoren bistro na Vrbanima. Kao što joj i ime kaže, Alegria je čista […]
Zagrebački bistro s dušom u koji ćete obožavati svraćati-fashion.hr
Zavirite u karizmatično novo mjesto kao stvoreno za uživanje Kažu kako je lokacija u restoranskoj industriji pola posla. No, tu i tamo se, čak i u ponudom centraliziranom Zagrebu, dogodi da se zbog nekih mjesta poteže van utabanih ruta i tramvajskih zona. Adrese su to koje redovito imaju ono nešto, natopljena su misterioznim X faktorom […]
Tatarski ili tartarski biftek? – Journal.hr
Vjerojatno ste čuli kako se ova posebna delicija naziva i ‘tatarskim’ i ‘tartarskim’ biftekom, i zapitali se o čemu se radi; jesu li to dva različita jela, izgovara li netko naziv krivo ili se radi o identičnom jelu s dva imena. Mi smo sva pitanja razriješili na posebnom eventu koji je održan u bistrou Pod […]
Chef Nikola Bilandžija otkrio nam što je presudno za dobar tatarski!-jutarnji.hr
Jedan od specijaliteta zagrebačkog bistroa Pod zidom je tatarski od volovog srca pa smo pitali chefa kako ga dobro pripremiti i kod kuće U zagrebačkom bistrou i wine baru Pod zidom poslužuju tatarski od volovog srca. Chef Nikola Bilandžija uhvatio se u koštac sa sirovim namirnicama i složio večeru od četiri slijeda, a u svakom […]
Kuhar otkriva popularni recept za specijalitet iz filma ‘Chef’-24sata.hr
Nikola Bilandžija iz zagrebačkog restorana Pod zidom pripremio je slavni sendvič naziva Mojo Pork Cubanos i poslužio ga je na Food and Film Festivalu… Film ‘Chef’ je nastao u suradnji s profesionalnim kuharima, a sendvič koji ga je proslavio osmislili su upravo oni – govori chef Nikola Bilandžija iz zagrebačkog restorana Pod zidom koji je […]